Subsidies

Er zijn een aantal subsidies beschikbaar voor particuliere woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen. Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl

 

Energiescan

De gemeente Leudal biedt gratis energiescans aan via vouchers, uitgevoerd door de lokale energie coöperatie Leudal Energie. Een energiecoach komt bij u langs en analyseert de mogelijkheden voor zonnepanelen, extra isolatie, of een (hybride)warmtepomp.

Duurzaam Thuis lening

Daarnaast biedt de provincie Limburg de Duurzaam Thuis lening aan. Deze is bedoeld voor het renoveren en energiezuiniger maken van je woning, dit door middel van zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler en andere energiebesparende maatregelen. De Duurzaam Thuis lening is een lening met gunstige voorwaarden en rentetarieven, die het in veel gevallen mogelijk maakt om al vanaf de eerste maand (van afsluiten) geld te besparen door een lagere energierekening.

Investeringssubsidie voor Duurzame Energie

Het Rijk biedt, via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Investeringssubsidie voor Duurzame Energie aan (ISDE). Dit biedt particulieren een vast subsidiebedrag voor energiebesparende maatregelen (minstens 2 maatregelen), voor een warmtepomp of zonneboiler, afhankelijk van oppervlak en aanschafkosten.

Actie 2022: Gratis bespaarbonnen voor huurders in Leudal

De energieprijzen rijzen de pan uit. Het juiste moment om energie te gaan besparen, want energie die niet verbruikt wordt hoeft ook niet betaald te worden! Bent u huurder van een woning in Leudal?
Leudal Energie helpt huurders met energiebesparing: Ga naar www.leudalenergie.nl/actie2022 en vraag snel uw twee bespaarbonnen van elk € 40 aan en bepaal zelf welke energie bespaarproducten u aanschaft.

Deze actie loopt van 1 februari tot en met 30 juni 2022.
OP=OP