Skip to main content

Energiebespaar Brigade

De gemeente Leudal helpt inwoners met advies én concrete maatregelen om het energieverbruik te verminderen. Daarvoor is in samenwerking met het MensOntwikkelBedrijf (MOB) en Leudal Energie de Energiebespaar Brigade opgericht die op aanvraag naar inwoners thuis komt en aan de slag gaat.

Energieverkenner
Voordat de Klusbus langskomt, komt er eerst een energieverkenner op bezoek. Deze bespreekt welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen en of de Klusbus daadwerkelijk daarbij kan helpen.

Klusbus
De Klusbus is er om kleine energiebesparende maatregelen in huis te doen. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie, het plaatsen van LED-lampen, deurdrangers, tochtstrips en dergelijke. Hiermee bespaart een huishouden direct op energieverbruik. Zowel het advies, de werkzaamheden die verricht worden en materialen zijn gratis.

De Energiebespaar Brigade
De Klusbus wordt bemenst door medewerkers die zijn doorgestroomd vanuit het MensOntwikkelBedrijf (MOB). Het MensOntwikkelBedrijf helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een reguliere baan. De Klusbus is een mooie stap voor de Energiebespaar Brigade om werkervaring op te doen.

Kom je aanmerking?
Heb je energietoeslag gekregen of valt je inkomen binnen de gestelde grens? Dan komt de Energiebespaar Brigade graag bij je langs. Wil je hier ook gratis gebruik van maken? 

 

Inkomens vallend binnen de grens:        
Gezinssamenstelling tot AOW-leeftijd*   vanaf AOW-leeftijd*  
Alleenstaande (ouder) € 1.962,68   € 2.185,28  
Samenwonend/getrouwd € 2.803,82 ** € 2.964,96 **
         
* Maximaal netto inkomen per maand.      
** Betreft gezamelijk inkomen